How to update configuration Porteus Kiosk?

Share your opinion about Porteus Kiosk Edition.
Post Reply
B@ktery
White ninja
White ninja
Posts: 25
Joined: 07 Apr 2020, 19:00
Distribution: ok

How to update configuration Porteus Kiosk?

Post#1 by B@ktery » 07 Apr 2020, 19:09

Hello!

Tell me, can I somehow edit the configuration by connecting to SSH or VNC?
I read that editing the configuration is only possible remotely through the server, is that true?

Is there any clear documentation on how to configure the server? I installed a basic one for the test, but I don’t understand how it can see customers.

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 5328
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland
Contact:

How to update configuration Porteus Kiosk?

Post#2 by fanthom » 08 Apr 2020, 16:23

Hello B@ktery,

1) Its explained here:
https://porteus-kiosk.org/faq.html#3

2) PK Server "Basic" do not support hosting the remote config (only "Premium" does). However - you can use standard http server for remote management. Its enough that you follow this doc:
https://porteus-kiosk.org/remote-management.html

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

B@ktery
White ninja
White ninja
Posts: 25
Joined: 07 Apr 2020, 19:00
Distribution: ok

How to update configuration Porteus Kiosk?

Post#3 by B@ktery » 16 Apr 2020, 20:04

Hi,
Please tell me, how to make sure that when installing iso, proxies are automatically turned off in the menu, and my https server with the configuration is automatically substituted in the remote manager? I want to automate the installation a little.Perhaps this is done for configuration files, if I unpack the module?
Another question is whether it is possible to replace the logo splash screen when booting the system Kiosk?

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 5328
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland
Contact:

How to update configuration Porteus Kiosk?

Post#4 by fanthom » 17 Apr 2020, 06:13

B@ktery,

Customized build will be needed:
https://porteus-kiosk.org/builds.html

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

B@ktery
White ninja
White ninja
Posts: 25
Joined: 07 Apr 2020, 19:00
Distribution: ok

How to update configuration Porteus Kiosk?

Post#5 by B@ktery » 17 Apr 2020, 09:31

Tell me, how can I use in turn in the "splash screen" video and pictures at the same time?

In my configuration now this, but only pictures work.

screensaver_archive=https://kiosk.server/picture/screensaver.zip
screensaver_video=https://kiosk.server/movie/video.mp4
screensaver_archive_update=60
screensaver_idle=2
slide_duration=40
slide_random=no

User avatar
fanthom
Site Admin
Site Admin
Posts: 5328
Joined: 28 Dec 2010, 02:42
Distribution: Porteus Kiosk
Location: Poland
Contact:

How to update configuration Porteus Kiosk?

Post#6 by fanthom » 17 Apr 2020, 09:56

If you want to mix videos and puctures/animations then you need to use 'screensaver_webpage=' parameter and point it to your webpage which implements what you want.

Thanks
Please add [Solved] to your thread title if the solution was found.

Post Reply